It takes 2 to tango


Naast diverse sprekers betreed ook een passievol Tango-duo het podium van het Nationale ESCo Congres 2015. Dit tango duo bestaat uit Oscar Cassamajor en Flavia Morari. Beide dansers hebben ervaring met zeer uiteenlopende dansstijllen, gezamenlijk zorgt dit voor een verrassend effect met een traditionele tango achtergrond. 

“Tango is een intense passionele dans waarbij een sterke innerlijke passie wordt gedeeld met de danspartner. Door zijn intense connectie is tango een dans waarbij wederzijds respect en vertrouwen gecreëerd moet worden. Tango is een dialoog tussen man en vrouw, leider en volger, vraag en antwoord en geven en nemen. Het doel en het hoogtepunt van de dans is het moment dat beide dansers één worden, samen vertellen zij een nieuw verhaal waarbij er geen duidelijke rolverdeling meer is. Iedere stap die dan genomen wordt lijkt vanzelfsprekend te zijn, omdat beide partijen elkaar voor 100% begrijpen. 

Natuurlijk is het mooi om zo’n doel en hoogtepunt te bereiken, maar daar hoeft het niet te stoppen. Ook in de bedrijfswereld kan dit doel worden nagestreefd met blindelings vertrouwen van beide partijen. Beeld u eens in wat voor grote stappen er in de toekomst gemaakt kunnen worden met deze filosofie in u achterhoofd. 

Wij zijn ervan overtuigd dat tango een mooie symbolisering is van het Nationale ESCo Congres, waar u leert hoe u gezamenlijk grote stappen kunt zetten. Wij hopen dat wij u inspireren door de connectie die er ontstaat tussen de twee partijen binnen tango!”

It takes two to tango

Oscar Cassamajor (22 jaar), afkomstig uit Antwerpen, begon op 16 jarige leeftijd aan zijn tango avontuur in de dansschool van zijn vader, daar kreeg hij de smaak al gauw te pakken. Op 17 jarige leeftijd besloot hij zelfs zijn secundaire onderwijs te stoppen en naar Argentinië, Buenos Aires te vertrekken om zich daar in het epicentrum van de wereld van de tango te verdiepen. Hier volgde hij dagelijks meer dan drie lessen in verschillende tangoscholen en spendeerde lange nachten in de milonga’s. Ook na zijn avontuur bleef hij zichzelf ontwikkelen door stages te lopen en workshops te volgen.

Flavia Morari (30 jaar), afkomstig uit Brazilië, begon op 9 jarige leeftijd al met dansen. Zij genoot een klassieke dansopleiding en heeft ervaring met veel verschillende soorten dans, circus en theater. Vanaf haar eerste contact met de Argentijnse tango wist zij echter dat dit het voor haar was. Ook Flavia heeft een tijd in Argentinië doorgebracht om haar dans te verrijken, maar is nu weer terug in Europa als professionele tangodanser en lerares. Ook hier blijft zij zich verder verdiepen in tango en andere podiumkunsten. 

  • E-mail

  • Logo Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
  • Logo Duurzaam Gebouwd
  • Logo ESCoNetwerk
  • Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Terug naar boven